Twente pakt tegen Go Ahead eindelijk eerste zege van seizoen

13 september 2014, 20:34   Bijgewerkt: 13 september 2014, 21:15

FC Twente heeft zaterdagavond in de eigen Grolsch Veste de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Voor de thuisploeg waren Luc Castaignos en Jesús Corona trefzeker, Marnix Kolder hield Go Ahead met zijn doelpunt aan de andere kant lang in de race voor een punt, maar zag zijn ploeg toch verliezen met 2-1.

De eerste vier competitiewedstrijden leverden voor de Twentenaren steeds maar een puntje op en ook in de voorrondes van de Europa League wist de ploeg van Alfred Schreuder dit seizoen nog niet te winnen. Het feit dat de wedstrijd vanavond (zaterdag) in Enschede plaatsvond bood wat meer vertrouwen, FC Twente verloor al 26 thuiswedstrijden op rij niet.

Daarna leek er weinig aan de hand voor Twente. Ware het niet dat Kolder op een onbedachtzaam moment van de thuisploeg meteen zijn kans greep en Go Ahead op gelijke hoogte bracht met een knal van dichtbij, 1-1. Na de gelijkmaker was Twente even het spoor bijster, maar het wist wel met voorsprong de rust in te gaan. Corona kreeg de bal aan de rechterkant, ging met een fraaie kapbeweging naar binnen en krulde vervolgens op niet minder mooie wijze de bal om doelman Erik Cummins heen, ruststand: 2-1.

Na de flitsende openingsfase van de tweede helft, zakte de wedstrijd volledig in. FC Twente drong nauwelijks aan en Go Ahead Eagles wist niet meer gevaarlijk te worden. En dus gingen de drie punten voor het eerst dit seizoen naar Twente, dat nu 27 thuiswedstrijden in de Eredivisie ongeslagen is en stijgt naar de achtste plek op de ranglijst.