De Boer beschikt over fitte groep en prijst Zimling

12 september 2014, 15:14

Ajax werkte vrijdagmiddag een trainingssessie af met een vrijwel complete groep. Alleen de langdurig geblesseerde Viktor Fischer ontbrak bij de regerend landskampioen, die zich voorbereidt op de thuiswedstrijd van zaterdagavond tegen Heracles Almelo. De Ajacieden zullen zich willen revancheren voor het 1-3 verlies tegen PSV en de 2-0 nederlaag tegen FC Groningen, de laatste wedstrijd voor de interlandonderbreking.

Met nieuwelingen Niki Zimling en Diederik Boer en de teruggekeerde internationals, maar zonder de van een hamstringblessure revaliderende Fischer, richt Ajax haar vizier op het competitietreffen met Heracles. Coach Frank de Boer stelt dat Zimling zich probleemloos heeft aangepast. Het zit er dik in dat de Deense middenvelder komend weekend zal debuteren: "Hij is fit genoeg om bij de selectie te zitten, en ik denk ook dat hij in staat moet zijn 90 minuten te spelen."

De Boer denkt dat Zimling het vertrek van Daley Blind prima kan opvangen: "Zimling speelde al langer door ons hoofd. We hebben alleen maar goede verhalen over hem gehoord. Zijn kwaliteit en ervaring gaven de doorslag", zegt de Ajax-keuzeheer op de officiële website van zijn werkgever.

Vier dagen na het duel met Heracles neemt de Nederlandse kampioen het op tegen Paris Saint Germain, in de groepsfase van de Champions League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen