Utrecht houdt begeerde Ruiter jaar langer aan boord

12 september 2014, 12:07

Er werd de afgelopen dagen al gesproken over een contractverlenging van Robbin Ruiter bij FC Utrecht, dat de doelman een verbeterde aanbieding wilde voorschotelen. Vrijdag maken de Domstedelingen via de officiële kanalen bekend dat de verbintenis van de 27-jarige goalie is opengebroken en met één seizoen verlengd is. Ruiter is daarom tot medio 2017 verbonden aan de Utrechtse club.

"We zijn er ontzettend blij mee en zeer trots op dat we Robbin langer aan ons hebben verbonden. Dit hebben we kunnen doen dankzij de inkomsten uit de transfer van Jens Toornstra. Zo kunnen we onze selectie kwalitatief op peil houden om aan onze ambities te kunnen blijven voldoen", zegt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff over het langere verblijf van de doelman. "Dat hij er ondanks de interesse van diverse clubs voor heeft gekozen om zijn contract bij FC Utrecht te verlengen, geeft aan dat het goede gevoel wederzijds is."

Niet alleen Utrecht is verguld met de contractverlenging van Ruiter. Ook de keeper houdt een goed gevoel over aan het zetten van zijn handtekening: "Het vertrouwen dat de club in mij heeft getoond, doet me goed. Er was concrete interesse van diverse clubs, maar FC Utrecht gaf duidelijk aan mij heel graag te willen behouden. Het feit dat ik nu voor een jaar heb bijgetekend, onderstreept nog maar eens dat ik het hier hartstikke goed naar mijn zin heb."

Ruiter debuteerde in het seizoen 2009/2010 in het betaalde voetbal, bij FC Volendam. In de zomer van 2012 transfereerde hij naar Utrecht, waar hij al snel uitgroeide tot een vaste waarde onder de lat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen