Groep H: Italië, Kroatië en Bulgarije beginnen goed

9 september 2014, 20:17   Bijgewerkt: 10 september 2014, 01:03

Italië is de weg naar Euro 2016 in Frankrijk begonnen met een overwinning in en op Noorwegen. De formatie van bondscoach Antonio Conte zegevierde dinsdag door goals van Simone Zaza en Leanardo Bonucci met 0-2 in Oslo. Afgelopen donderdag was de viervoudig wereldkampioen met dezelfde cijfers te sterk voor Oranje in een oefenduel.

Kroatië startte eveneens met een driepunter. Het Balkanland boekte een thuiszege op het bescheiden Malta: 2-0. De Kroaten kwamen echter pas in de tweede helft op gang, toen Malta bovendien al met tien man stond na een rode kaart van Steve Borg in de 31ste minuut. Luka Modric en Andrej Kramaric voorkwamen na rust een Kroatische blamage.

Bulgarije zegevierde eerder op de dag in Bakoe met 1-2 over Azerbeidzjan. Invaller Ventsislav Hristov maakte in de 87ste minuut, terwijl hij pas vier minuten binnen de lijnen was, het beslissende doelpunt voor Bulgarije. Hij scoorde na voorbereidend werk van Todor Nedelev, een andere invaller. Bulgarije was in de veertiende minuut voor de eerste keer op voorsprong gekomen, door toedoen van Iliyan Mitsanski. Dimitrij Nazarov herstelde in de 54ste minuut het evenwicht namens Azerbeidzjan.