AZ-debutant Rochet: "Voor mij is een droom uitgekomen"

9 september 2014, 18:17

Sergio Rochet maakte deze zomer van Danubio, een club uit zijn geboorteland Uruguay, de overstap naar AZ. De 21-jarige sluitpost werd gehaald als reservekeeper, achter Esteban, maar vanwege een blessure van laatstgenoemde debuteerde hij onlangs al in de Eredivisie. Rochet deed mee in de wedstrijd tegen FC Dordrecht (3-1 winst) en dat stemt hem positief.

"Ik ben blij. Ik ben hier pas enkele maanden en ben hier heel goed ontvangen. Voor mij is een droom uitgekomen", zegt Rochet tegen RTV Noord-Holland. Over zijn debuut: "Ik was wel wat gespannen, maar toen de wedstrijd begon verdween dat."

Rochet is al druk bezig met het leren van de Nederlandse taal, aangezien coach Marco van Basten de voorkeur geeft aan een doelman die op deze wijze kan communiceren. "Ik begrijp dat wel en respecteer die mening. Ik ben nu in Nederland en moet daarom snel Nederlands leren", besluit Rochet. Of hij komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen eveneens het AZ-doel verdedigt, is nog twijfelachtig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen