Turken willen naar EK: "Iedere wedstrijd is een finale"

Turken willen naar EK: "Iedere wedstrijd is een finale"

9 september 2014 – Sinds 2008 slaagde Turkije er niet meer in om zich te plaatsen voor een eindtoernooi. De WK's van 2010 en 2014 gingen aan het land voorbij en ook voor het EK van 2012 wisten de Turken zich niet te plaatsen. En dus moet het nu gebeuren, in de kwalificatiereeks naar het Europees kampioenschap van 2016.

Turkije zit in een groep met onder meer Nederland en Tsjechië en Fenerbahçe-verdediger Gökhan Gönül (29) eist van zijn ploeg een plek bij de eerste twee. "Ik word al ouder en wil niet nog een EK missen. We moeten alles vanaf het begin serieus aanpakken en iedere kwalificatiewedstrijd benaderen als een finale."

Voor de Turken begint de weg naar Frankrijk met een uitwedstrijd tegen IJsland, één van de outsiders in de groep. "Dat is een belangrijk duel", weet Gönül. "We willen drie punten, niet slechts één. IJsland is een team dat doelpunten kan maken, maar ook veel goals tegen krijgt. Laten we hopen dat het tweede gaat gebeuren. Het wordt voor ons belangrijk om gebruik te maken van de zwakke punten van de tegenstander."

gerelateerd