"Spelpeil Chemnitz te vergelijken met rechterrijtje Eredivisie"

8 september 2014, 15:47

Tim Hölscher maakte op de slotdag van de transferperiode een opvallende overstap. De middenvelder van FC Twente tekende bij de Duitse derdeklasser Chemnitzer FC, dat hem voor één seizoen huurt van de ploeg uit Enschede. En dat terwijl ook een club uit de Eredivisie hem dolgraag over wilde nemen.

Dat Hölscher de derde Bundesliga verkiest boven de Eredivisie, is opmerkelijk. "Sommige mensen in Nederland zullen niet begrijpen waarom ik gekozen heb voor een club uit de derde Bundesliga boven een Eredivisieclub", weet Hölscher, "maar je moet het niveau ervan absoluut niet onderschatten. Ik denk dat het spelpeil te vergelijken is met clubs uit het rechterrijtje van de Eredivisie of de top van de Jupiler League. Kijk maar naar de namen: Hansa Rostock, Arminia Bielefeld, Dynamo Dresden, Energie Cottbus en Stuttgarter Kickers. Sommigen van deze clubs speelden nog niet zo heel lang geleden in de Bundesliga. Er zitten regelmatig ook meer dan 20.000 supporters bij hun wedstrijden op de tribunes", zegt de Duitser op de website van zijn management.

Hölscher is bij een ambitieuze club beland. "Chemnitz is nu bezig het stadion te verbouwen zodat er ook 20.000 man in kunnen. Er zijn veel ambities. We staan virtueel bovenaan en willen absoluut promoveren." Via Chemnitz hoopt de middenvelder weer terug te keren bij Twente. "Ik kan door minuten te maken veel ervaring opdoen. Ik hoop volgend jaar beter en sterker in Enschede terug te keren en mijn plek in de selectie af te dwingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen