Finland met moeite voorbij Faeroër; Roemenië wint ook

8 september 2014, 00:16

Finland heeft zondag een zwaarbevochten overwinning geboekt op het nietige Faeroër. Op de Faeroër Eilanden zegevierden de Scandinaviërs dankzij twee doelpunten van Riku Riski met 3-1.

Toch zag het daar lange tijd niet naar uit. Het thuisland nam kort voor rust brutaal de leiding. Christian Holst doorzag een foute pass van Ajax-aanvoerder Niklas Moisander en tekende voor de 1-0. Riski stelde in de tweede helft echter orde op zaken, voordat Roman Eremenko ook nog de 3-1 op het scorebord zette.

In dezelfde groep was Roemenië op vreemde bodem nipt te sterk voor Griekenland. De Roemeen Cipran Marica tekende vanaf de strafschopstip voor het enige doelpunt van de wedstrijd, maar haalde zelf niet het einde van de wedstrijd. In de 53e minuut ontving de aanvaller van Schalke 04 zijn tweede gele en dus rode kaart.

Finland heeft in groep F, net als Noord-Ierland en Roemenië, na één wedstrijd drie punten. De Faeroër Eilanden staan nog op nul punten. Dat geldt ook voor Griekenland en Hongarije.