Denemarken begint weg naar EK met moeizame zege

7 september 2014, 20:05   Bijgewerkt: 8 september 2014, 00:07

Denemarken heeft het eerste stapje gezet richting plaatsing voor het EK, dat over een kleine twee jaar in Frankrijk gehouden wordt. In Kopenhagen boekte het elftal van bondscoach Morten Olsen een zwaarbevochten overwinning op Armenië: 2-1.

Denemarken keek na een uur spelen nog tegen een (onterechte) achterstand aan, maar trok uiteindelijk alsnog aan het langste eind. Pierre-Emile Höjbjerg en routinier Thomas Kahlenberg, die tien minuten voor tijd de winnende binnen kopte, maakten het doelpunt van Henrikh Mkhitaryan ongedaan. Het debuut van Bernard Challandes als bondscoach van Armenië eindigde zodoende in een teleurstelling.

Challandes moest het in Denemarken stellen zonder oud-Ajacied en smaakmaker Aras Özbilliz. Namens Denemarken kwamen eredivisionisten Nicolai Boilesen, Lasse Schöne (beiden Ajax) en Andreas Bjelland (FC Twente) in actie. Schöne werd na een uur gewisseld. Kasper Kusk van FC Twente bleef bij Denemarken op de bank.

Denemarken krijgt in Groep I verder te maken met Portugal, Albanië en het Servië van bondscoach Dick Advocaat. De eerste twee treffen elkaar later op de avond in Portugal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen