Ludogorets en Steaua Boekarest bestraft wegens racisme

5 september 2014, 14:42

Er wordt al lang campagne gedaan tegen racisme in het voetbal, maar er komen nog geregeld incidenten voor die te maken hebben met discriminatie van andere rassen. Ditmaal hebben het Bulgaarse Ludogorets en het Roemeense Steaua Boekarest een sanctie opgelegd gekregen door de UEFA, wegens racistische uitlatingen van hun fans.

Het racistische gedrag van een deel van de fans van beide ploegen vond plaats in een onderling duel tussen beide ploegen, in de play-offs van de Champions League. Ludogorets won het treffen, maar moet in haar eerste CL-duel met Real Madrid wel een deel van het stadion gesloten houden. Steaua moet het Europa League-duel met Aalborg zelfs zonder publiek afwerken.

De clash tussen Ludogorets en Steaua werd niet alleen gekenmerkt door racisme, maar ook door een bijzondere apotheose. Verdediger Cosmin Moti nam plaats onder de Bulgaarse lat, nadat doelman Vladislav Stoyanov van het veld werd gestuurd. Moti ontpopte zich vervolgens in de strafschoppenserie tot held van Ludogorets, door twee penalty's te stoppen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen