Heerenveen-talenten zijn duidelijk: "Europees voetbal halen"

3 september 2014, 10:28

Daley Sinkgraven en Joost van Aken steken hun ambities voor dit seizoen niet onder stoelen of banken. De twee talenten vinden dat sc Heerenveen het aan zijn stand verplicht is om zich nadrukkelijk te mengen in de strijd om een Europa League-ticket, zeggen ze in een dubbelinterview in Voetbal International.

"Ik vind dat wij genoeg kwaliteit hebben om Europees voetbal te halen", zegt verdediger Van Aken. Sinkgraven sluit zich daarbij aan. "Als we niet bij de eerste zeven eindigen hebben we het niet goed gedaan."

De 20-jarige Van Aken en Sinkgraven (19) zijn afkomstig uit de jeugd van sc Heerenveen. Het zijn talenten die nog een stukje ervaring missen, maar volgens Van Aken mag dat geen excuus zijn. "Over mijn misstap tegen Dordrecht werd gezegd: Dat is jeugdigheid. Maar daar ben ik het niet mee eens. Hoe jong je ook bent en in welk team je ook speelt, die fout mag je niet maken", verwijst hij naar zijn uitglijder uit de eerste competitiedag, waardoor sc Heerenveen met 1-2 verloor van de promovendus. Ook Sinkgraven legt de lat hoog voor zichzelf. "Ik sta op een belangrijke positie en daar horen verantwoordelijkheden bij. Ik sta daar niet voor niets."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen