Zimling weet: "Een oud-speler van NEC, dat valt tegen"

3 september 2014, 08:01

Niki Zimling begrijpt dat supporters van Ajax niet bepaald de polonaise liepen toen maandagavond duidelijk werd dat hij naar Amsterdam kwam. Vergeleken met bijvoorbeeld Samuel Eto'o, Marco van Ginkel en Davy Pröpper, spelers die eerder genoemd werden als mogelijke versterkingen, steekt de naam van de Deens international wat schril af. "Als je een topspits verwacht en er komt een oud-middenvelder van NEC, valt dat tegen", zegt de 27-jarige middenvelder, met enige zelfspot, glimlachend in De Telegraaf.

Toch denkt Zimling van waarde te kunnen zijn voor Ajax. "Ik ben een technische voetballer, denk vooruit, maar ben hard als het moet." De controlerende middenvelder bewaart goede herinneringen aan Lasse Schöne, met wie hij in het verleden bij NEC speelde. "Met Lasse had ik een heel goede band, buiten en binnen het veld."

Niet alleen voor fans van Ajax, ook voor Zimling zelf kwam zijn overstap naar de ArenA als een verrassing. De middenvelder wordt voor één seizoen, met optie tot koop, gehuurd van FSV Mainz 05. "Ik was verrast, wilde graag naar Ajax, maar Mainz 05 had eerder aangegeven me niet kwijt te willen. Uiteindelijk ging de club toch akkoord met het voorstel van Ajax om me te huren, met een optie tot koop. En daarna is het snel gegaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen