United-iconen uiten kritiek op uitgaande transfer Welbeck

2 september 2014, 15:30

Manchester United verkocht Danny Welbeck maandagavond aan Arsenal, voor een slordige twintig miljoen euro. De Engelse aanvaller, afkomstig uit de jeugd van de Mancunians, was onnodig geworden op Old Trafford, aangezien Radamel Falcao op huurbasis werd overgenomen van AS Monaco. David Beckham en Mike Phelan, voormalig speler en assistent-coach van United, zijn niet te spreken over het vertrek van Welbeck.

Beckham, jarenlang aanvoerder van United, zag met lede ogen aan dat Welbeck naar Arsenal verhuisde. Toch heeft de oud-voetballer er vertrouwen in dat Louis van Gaal zal doorgaan met het ontwikkelen van jonge spelers. "Manchester United heeft altijd al wel spelers gekocht, maar staat erom bekend dat het jonge spelers met haar geweldige scoutingsapparaat kan grootbrengen. Dat heeft de club jaren gedaan", laat Beckham door de BBC optekenen.

Phelan, meerdere jaren actief als speler en assistent van Sir Alex Ferguson, vindt de recente ontwikkelingen maar niets: "Ze lijken de weg van Manchester United een beetje te zijn kwijtgeraakt. In plaats van het produceren van spelers, worden er nieuwe spelers gekocht. Iemand als Danny Welbeck was onderdeel van de identiteit van United. Deze is gebroken. Ik hoop dat er jonge spelers blijven doorstromen", aldus Phelan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen