Quagliarella na drieënhalf jaar weer in Italiaanse selectie

Quagliarella na drieënhalf jaar weer in Italiaanse selectie

2 september 2014 – Fabio Quagliarella heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de nationale selectie van Italië. De aanvaller mag zich voor de eerste keer sinds november 2010 weer melden bij La Squadra Azzurra. Dit heeft hij te danken aan Daniel Osvaldo, die met spierklachten kampt en daardoor naar huis is gegaan.

De 31-jarige Quagliarella speelde 25 interlands voor Italië, waarin hij zeven maal trefzeker was. Vorige seizoenen werkte hij samen met bondscoach Antonio Conte, die destijds aan het roer stond bij Juventus. Deze zomer werd de aanvaller voor 3,5 miljoen euro overgenomen door Torino. Hij krijgt de voorkeur boven onder meer Mario Balotelli, die niet geselecteerd werd door de kersverse bondscoach.

Het is de tweede mutatie die Conte moet doorvoeren in zijn selectie. In een eerder stadium viel verdediger Gabriel Paletta weg. Angelo Ogbonna werd opgeroepen als diens vervanger. Italië neemt het donderdag in Bari op tegen het Nederlands elftal, alvorens het EK-kwalificatieduel met Noorwegen op het programma staat voor de azuurblauwen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 juli 2019

  2. vrijdag 19 juli 2019