Overtoom wordt ploeggenoot van Plet bij Zulte Waregem

2 september 2014, 08:42

Willie Overtoom zoekt het, na jarenlang in de Eredivisie te hebben gevoetbald, buiten de Nederlandse grenzen op. Hij gaat bij onze zuiderburen aan de slag, bij Zulte Waregem. De 27-jarige aanvallende middenvelder tekende een contract voor één seizoen bij Essevee, dat hem op transfervrije basis overneemt.

De verbintenis van Overtoom bij AZ werd deze week ontbonden, waardoor hij een andere werkgever kon opzoeken. Deze heeft de eenmalig international van Kameroen dus gevonden in de Belgische Jupiler Pro League. Bij AZ liep zijn contract tot medio 2016 door. In Alkmaar belandde hij op een zijspoor. Hij kon de goede lijn van zijn sterke periode bij Heracles Almelo niet doortrekken bij AZ. In het verleden speelde Overtoom ook bij Telstar en de amateurs van Hollandia.

Zijn overstap naar Zulte beschouwt Overtoom als een mooie uitdaging. Hij wordt ploeggenoot van Glyon Plet: "Ik heb met Plet samengespeeld bij Heracles, waar wij het goed konden vinden met elkaar op en naast het veld. Glynor was superenthousiast over Zulte Waregem, dus ik heb geen seconde getwijfeld. Via deze club wil ik me opnieuw in de nationale ploeg knokken en hun ambitie, jaarlijks meedoen voor Play-Off 1, mee waarmaken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen