PSV maakt vliegende start: "Nu hetzelfde blijven doen"

31 augustus 2014, 22:07

Net zoals een jaar geleden is PSV flitsend aan het seizoen begonnen. Maar waar vorig seizoen na drie zeges de klad erin kwam, staat de teller nu al op vier overwinningen op rij in de Eredivisie. Bang voor een terugslag zoals een jaar geleden, toen zijn ploeg tussen 6 oktober en 15 december geen competitieduel won, is captain Georginio Wijnaldum nu niet. "We hebben genoeg jongens erbij die het team wakker houden."

Heel goed of flitsend speelde PSV zondag niet in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Maar wie na negentig minuten op het scorebord keek en uit Eindhoven kwam, kon niet anders dan tevreden zijn. Een 2-0 zege is een keurig resultaat, zeker als je bedenkt dat de ploeg uit Arnhem een jaar geleden met 2-6 won in het Philips Stadion. Dat was toen één van de absolute dieptepunten in de pikzwarte periode die PSV eind 2013 doormaakte.

Nu, een jaartje later, is alles anders. PSV oogt volwassen, loopt over van de kwaliteit en wint zijn wedstrijden. Acht keer op rij al, als we de vier succesjes in de Europa League tegen Sankt Pölten en Shakhtyor Soligorsk meetellen. "Top", glundert Wijnaldum in gesprek met onder meer FCUpdate.nl. "We hebben wel eens andere tijden gekend, waarin we constant verloren. Nu zit het team heel aardig in elkaar, het staat goed."

Met Guardado erbij hoopt PSV dit seizoen de schaal weer naar Eindhoven te halen. De eerste stappen richting een landskampioenschap zijn door de flitsende start gezet, maar de weg is nog lang. "Nu is er een onderbreking door de interlands, dat komt ons nu eigenlijk even niet zo goed uit. De kunst is om er na de interlandperiode weer te staan, hetzelfde te blijven te doen en dit gevoel te behouden", benadrukt Wijnaldum.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen