Roda JC evenaart koplopers na winst in Limburgse derby

31 augustus 2014, 16:40

Roda JC heeft zichzelf zondagmiddag een uitstekende dienst bewezen. In het eigen Parkstad Limburg Stadion trok de degradant uit de Eredivisie de burenruzie tegen MVV Maastricht naar zich toe in een wedstrijd die de boeken ingaat als de drukst bezochte Jupiler League-wedstrijd ooit, met 14.000 toeschouwers.

Er was weinig mis met het spel van Roda JC. Vooral in het eerste half uur, toen de club uit Kerkrade domineerde en MVV haar meerdere moest erkennen in de grote broer uit dezelfde provincie. Marc Höcher gaf het overwicht gestalte, door op prachtige wijze de 1-0 te verzorgen. Hij schoot een vrije trap in de kruising, nadat hij even daarvoor ook al het houtwerk had geraakt met een spelhervatting.

Ard van Peppen verdubbelde in de eerste helft nog de marge namens Roda JC, dat het voet daarna ietwat van het gaspedaal haalde. MVV kreeg daardoor de nodige kansjes, maar kon geen gelijkmaker forceren. Sven Braken en Davy Brouwers hadden de grootste kansen. Vlak voor tijd kwam Danny Schreurs, die Maastricht deze zomer voor Kerkrade verruilde, binnen de lijnen. Hij werd door de supporters van beide ploegen warm onthaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen