Cocu gematigd tevreden: "Belangrijke zege op Vitesse"

31 augustus 2014, 15:47

De cijfers, een 2-0 thuisoverwinning op Vitesse, doen vermoeden dat PSV een tamelijk eenvoudige middag beleefde. Het tegendeel is echter waar, aangezien de Arnhemmers gelijkwaardig waren aan de Eindhovense club. Dat beaamde PSV-coach Phillip Cocu, die wel tevreden was met de vierde overwinning op rij voor zijn ploeg.

"Onze doelstelling was om vandaag in eigen huis de drie punten te pakken. Het is een belangrijke zege op Vitesse", zegt Cocu op PSV.nl over de thuiszege. De trainer was aanvankelijk niet content met het spel van de thuisploeg: "Ik vond dat wij niet goed aan de wedstrijd begonnen, zeker niet in de eerste tien minuten. In balbezit waren we niet scherp. Dat kun je jezelf niet permitteren, zeker niet tegen Vitesse", benadrukt Cocu.

"Daarna ging dat gelukkig beter, en werd het een gelijkopgaande wedstrijd", analyseert de PSV-trainer. "We kregen een fase waar we vanuit het spel gevaarlijk werden en ook een fase vanuit de omschakeling. We hadden soms wat moeite met de opbouw, daarom hebben we het iets omgezet en daar resulteerde ook de goal uit. Richting einde van de wedstrijd voelden we het duel van donderdag in de benen en leunden we iets te veel op verdediging", vindt Cocu. "Maar ik moet wel zeggen dat de spelers goed aanvoelden wat er nodig was", concludeert de keuzeheer van PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen