Hertha neemt oud-Feyenoorder over van Lille: "Een topspits"

31 augustus 2014, 12:23

Hertha BSC heeft, met de transferdeadline in zicht, nog een mooie slag geslagen op de transfermarkt. De Berlijnse club heeft Salomon Kalou voor ongeveerd drie miljoen euro overgenomen van Lille OSC. De 29-jarige international van Ivoorkust tekent een driejarig contract bij Hertha, waar met John Heitinga, Roy Beerens en trainer Jos Luhukay drie Nederlanders onder contract staan.

"Salomon Kalou is een topspits die zijn klasse heeft bewezen in de Premier League, de Champions League en bovendien bij de nationale ploeg van Ivoorkust", zegt sportief manager Michael Preetz over de komst van de Ivoriaanse aanvaller. "Hij heeft uitgebreide internationale ervaring en heeft diverse prijzen gewonnen met Chelsea, waaronder de Champions League. We zijn blij met het feit dat hij ons komt versterken."

Kalou is meer dan tevreden met zijn overstap naar Duitsland. "Na mijn periodes in Engeland en Frankrijk kijk ik absoluut uit naar mijn tijd bij Hertha BSC in de Bundesliga", aldus de 67-voudig international, die zijn carrière in Nederland begon bij Feyenoord en Excelsior. Tussen 2006 en 2012 speelde hij in het shirt van Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen