Titelverdediger Juventus begint met nipte zege

Titelverdediger Juventus begint met nipte zege

30 augustus 2014 – Titelverdediger Juventus is het nieuwe Serie A-seizoen begonnen met een nipte overwinning. De formatie van trainer Massimiliano Allegri, de opvolger van de vertrokken succescoach Antonio Conte, had zaterdag in de uitwedstrijd tegen Chievo Verona voldoende aan een vroeg doelpunt van Martin Cáceres: 0-1.

Cáceres kopte in de zevende minuut, uit een onmogelijke hoek voorbij de tweede paal, raak uit een hoekschop, waarop Chievo-doelman Francesco Bardi zich verkeek. De bal verdween uiteindelijk via de rug van Cristiano Biraghi over de doellijn.

Daarna verzuimde Juventus verder afstand te nemen van Chievo, al zat het de equipe uit Turijn ook niet mee in de afwerking. Voor rust werd drie keer het houtwerk geraakt, via Arturo Vidal (paal), Carlos Teves en Cáceres (beiden lat). Daardoor bleef Chievo in leven. De thuisploeg kreeg een kwartier voor tijd ook een grote kans op de gelijkmaker, maar Gianluigi Buffon redde fraai op een inzet van Maxi Lopez. Daardoor gingen de punten mee naar het Juventus Stadium.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020