Onthutsend zwak Man United wint ook niet van Burnley: 0-0

30 augustus 2014, 15:47   Bijgewerkt: 30 augustus 2014, 15:52

Het is nog altijd wachten op de eerste officiële zege van Louis van Gaal als manager van Manchester United. Na de zeperd tegen Swansea City, de remise tegen Sunderland en de beschamende nederlaag tegen MK Dons werd er vandaag (zaterdag) met 0-0 gelijkgespeeld tegen Burnley. De promovendus deed in het povere duel niet onder voor The Red Devils. 

Topaankoop Angel Di Maria werd door Van Gaal direct voor de leeuwen gegooid en begon in de basis. De Argentijn, voor 75 miljoen euro overgenomen van Real Madrid, startte op het middenveld in het 3-5-2-systeem. Di Maria moest voor de nodige creativiteit zorgen, maar liet maar één keer echt zijn klasse zien. Dat was met een fraaie dieptepass op Robin van Persie, die zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Tom Heaton.

Verder had de in verval geraakte grootmacht niet al te veel in de melk te brokkelen. Sterker nog, de ploeg mocht blij zijn dat het niet snel op achterstand kwam. David Jones krulde de bal namens de promovendus in de derde minuut op de lat uit een vrije trap.

Het was onthutsend om te zien dat Man United zoveel moeite had om tot scoringskansen te komen. Spelers gingen met de simpelste passes de mist in en zorgden er voor dat de ploeg nooit echt in de wedstrijd kwam. Wel had de equipe van Van Gaal in extremis recht op een strafschop na een handsbal, maar arbiter Chris Foy wuifde het weg. Het was ook niet verdiend geweest als de mannen van Van Gaal er in de slotfase met de winst van doorgingen, daarvoor speelde de ploeg simpelweg te matig.

Manchester United staat nu dertiende met twee punten uit drie duels, Burnley bemachtigde het eerste punt van de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen