Go Ahead versterkt zich met RKC'er Sander Duits

28 augustus 2014, 09:34   Bijgewerkt: 28 augustus 2014, 10:34

Sander Duits blijft toch actief in de Eredivisie. De middenvelder verruilt RKC Waalwijk, waarmee hij vorig seizoen degradeerde naar de Jupiler League, voor Go Ahead Eagles. Hij heeft een contract voor twee seizoenen getekend in de Adelaarshorst. "Alles bij elkaar denk ik dat we veel plezier aan hem gaan beleven."

Foeke Booy, de trainer van Go Ahead, is blij met de komst van Duits. "Voor ons jonge team brengt hij ervaring mee. Sander is bovendien iemand die fysiek zijn mannetje staat, een echte teamspeler, een jongen die past bij onze club. Hij heeft een fantastisch linkerbeen, een goede pass, kan bij spelhervattingen van grote waarde zijn. En ondanks zijn controlerende positie maakt hij altijd opvallend veel goals", stelt hij op de clubsite.

"Het is een heel positief ingestelde jongen die zelf aangaf graag te willen komen, hij is ook echt een aanvoerder", zegt de trainer van Go Ahead Eagles over de 30-jarige Duits. "Sander weet overigens dat een basisplaats niet direct opeisbaar is, maar daar doet hij niet moeilijk over. Hij zal toch even aan ons systeem moeten wennen en ik ben niet ontevreden over mijn huidige middenveld. Aan de andere kant: met hem krijgen we nog meer gezonde concurrentie en hij is hoe dan ook een buitenkansje. Zo vaak is een club als Go Ahead niet in staat zo'n ervaren speler binnen te halen. Sander weet dondersgoed wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau."

Zelf liet Duits deze zomer al meerdere keren weten graag actief te willen zijn in de Eredivisie. Zijn club RKC betreurt het vertrek van de aanvoerder, maar wenst hem het allesbeste. "Het is nooit leuk om je aanvoerder te verliezen. Daarnaast is Sander geliefd bij de supporters vanwege hetgeen hij betekend heeft voor onze club. Sander is bij RKC Waalwijk opgekrabbeld en hij is samen met de club gegroeid. We hebben samen enkele fantastische jaren beleefd. We gunnen Sander deze stap daarom van harte en danken hem voor zijn inzet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen