Mühren tekent voor drie jaar bij AZ: "Erg trots"

27 augustus 2014, 19:08

Robert Mühren maakt definitief de overstap van FC Volendam naar AZ. De 25-jarige aanvaller heeft woensdag een contract voor drie seizoenen, tot de zomer van 2017, getekend in het AFAS Stadion. Mühren scoorde in het nog prille Jupiler League-seizoen al zes keer, in drie wedstrijden, en is daarmee aanvoerder van de topscorerslijst.

"Ik ben er erg trots op dat ik bij een grote club als AZ ga voetballen", reageert Mühren op AZ.nl. In totaal maakte hij vijftig doelpunten voor FC Volendam, in 105 wedstrijden. "Als topscorer van de Jupiler League hoop je dat er belangstelling komt, maar dat bleef een tijd uit. Toen AZ zich meldde waren we er snel uit. Ik ben erg gemotiveerd en ga vechten voor mijn plek. Hopelijk kan ik zaterdag al debuteren tegen FC Dordrecht."

"Het zal wennen worden om op een niveau hoger te gaan acteren", vervolgt Mühren. "Maar ik denk dat mijn speltype heel goed past in de Eredivisie. Ik ben technisch sterk en goed in het positiespel. In de Jupiler League wordt er toch vooral vechtvoetbal gespeeld. Hopelijk kan ik het voorbeeld van Klaas-Jan Huntelaar, Nacer Chadli en Dries Mertens volgen. Mijn doel? Basisspeler worden en veel doelpunten maken."

"Met Robert Mühren hebben we een zeer doelgerichte aanvaller aangetrokken", vult directeur voetbalzaken Earnest Stewart aan. "Wat opvalt is zijn zakelijke manier van afronden. Van Robert hoeft het niet fraai, als de bal maar tussen de palen gaat. We denken dat hij dit seizoen nog meer stappen in zijn ontwikkeling gaat maken. Hopelijk trekt hij in de Eredivisie de lijn door die hij in de Jupiler League heeft ingezet. Dan gaat AZ nog een hoop plezier aan hem beleven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen