Standard uit CL: "Verschil met Belgische competitie groot"

27 augustus 2014, 11:51

Standard Luik ondervond dinsdag dat het gat naar de Europese subtop groot is. In de laatste voorronde van de Champions League werd de Belgische ploeg op alle fronten overklast door FC Zenit. Nadat de Russen in België al met 0-1 gewonnen hadden, eindigde de return in Sint Petersburg in 3-0. Het feit dat Zenit ruim één helft met tien man speelde, na een rode kaart voor Viktor Fayzulin, leek de ploeg amper de deren.

Het klasseverschil tussen Zenit en Standard was groot, moest Igor de Camargo van de Belgische club na afloop toegeven. "Het was een heel moeilijke wedstrijd tegen een ploeg met veel kwaliteiten en veel ervaring", citeert Sporza hem. "Het was moeilijk om aan de bal te komen. En door hun goede organisatie was het nog moeilijker om de bal bij te houden. Het verschil met het niveau in de Belgische competitie is groot. Ze laten de bal heel goed rondgaan en spelen zo rustig. Ik hoop dat we beter thuishoren in de Europa League. In de competitie kunnen we hopelijk werken aan onze automatismen en dan een beter figuur slaan in Europa."

Standard eindigde vorig seizoen als tweede in de Belgische competitie. Op weg naar deze laatste voorronde van de Champions League had de ploeg over twee wedstrijden gewonnen van het Griekse Panathinaikos.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen