Boerrigter treurt na CL-afgang: "Fans mogen boos zijn"

27 augustus 2014, 11:16

In de laatste voorronde van de Champions League liep Celtic dinsdag tegen een pijnlijke nederlaag aan. Na een 1-1 gelijkspel in Slovenië kon de Schotse topclub het karwei tegen NK Maribor voor eigen publiek afmaken, maar in Glasgow werd het 0-1. Marcos Tavares maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt.

Bij Celtic stond Virgil van Dijk in de basis, Derk Boerrigter kwam in de tweede helft als invaller in de ploeg. De oud-Ajacied stelt dat zijn ploeg de wedstrijd eigenlijk al voor rust verloor. "Toen ging het mis voor ons. We hebben geen minuut gedomineerd en naarmate de helft vorderde, werd Maribor beter. Na rust ging het beter, al slaagden we er niet in om veel kansen te creëren", zegt de aanvaller op de website van de UEFA. "Er was niet genoeg dynamiek in het elftal. Als je naar de nummer tien van Maribor kijk, Agim Ibraimi, hij was continu in beweging en aanspeelbaar. Hij speelde een goede wedstrijd. Misschien hebben we zo'n type nodig om meer beweging te krijgen op het middenveld en voorin."

Voorlopig moet Celtic het doen met de spelers die er nu zijn en die bleken niet in staat om Maribor te verslaan. Een afgang voor de Schotse ploeg, die in de vorige ronde al een pak slaag kreeg van Legia Warschau. Omdat de Poolse kampioen toen echter een niet-speelgerechtigde speler opstelde, mocht Celtic toch door.

"De fans hebben het recht om boos te zijn", vindt Boerrigter. "Voor spelers en de technische staf geldt hetzelfde. We zijn allemaal enorm teleurgesteld over dit resultaat, maar moeten ons hoofd omhoog houden. We moeten nu zorgen dat we goede prestaties neerzetten in de nationale competitie, beker en de Europa League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen