Van Gaal blijft kalm na afgang: "Dit kan gebeuren"

27 augustus 2014, 08:19

Louis van Gaal is deze zomer razendsnel van de hemel in de hel beland. Ruim een maand nadat hij met lof overladen werd naar aanleiding van de knappe prestatie van Oranje op het WK, krijgt hij met zijn nieuwe werkgever Manchester United de ene na de andere tik te verwerken. Derdeklasser MK Dons bleek dinsdag in de Capital One Cup met maar liefst 4-0 te sterk. Een afgang van jewelste, maar Van Gaal blijft rustig.

"Geschokt ben ik niet", luidt de eerste reactie van de Nederlandse coach na de verloren bekerwedstrijd. "Omdat ik weet dat dit soort dingen kunnen gebeuren. Een nieuw team is niet in een maand gebouwd. Bovendien speelde MK Dons een goede, agressieve wedstrijd en hadden ze wat geluk met de doelpunten."

Hoewel Van Gaal blijkbaar niet geschokt is, zijn fans van Man United dat wel. Dat begrijpt de coach. "Het is lastig om als manager in de Premier League te starten met een thuisnederlaag, daarna gelijk te spelen en vervolgens uit de beker te vliegen. Voor fans is het moeilijk om te blijven geloven in de filosofie van Louis van Gaal. Maar dat moeten ze wel doen, want ik ben hier om een team nieuw op te bouwen. Dat proces heeft tijd nodig."

De volgende competitiewedstrijd van Manchester United is zaterdag, uit tegen promovendus Burnley.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen