Manchester United blameert zich tegen derdeklasser: 4-0

Manchester United blameert zich tegen derdeklasser: 4-0

26 augustus 2014 – Louis van Gaal heeft een zeer pijnlijke avond achter de rug. De manager van Manchester United ging op bezoek bij MK Dons, uitkomend op het derde niveau van Engeland, met 4-0 onderuit. Zodoende wacht Van Gaal na de uitschakeling nog altijd op zijn eerste zege als manager van de Britse club en is uitschakeling in de Capital One Cup een feit. 

Van Gaal stuurde absoluut niet zijn sterkste elf spelers de wei in tegen de Milton Keynes Dons, maar stelde wel enkele gevestigde namen op. Zo begonnen David de Gea, Anderson, Javier Hernandez, Shinji Kagawa, Danny Welbeck en Jonny Evans allen in de basis. Laatstgenoemde droeg de aanvoerdersband, maar gaf juist het verkeerde voorbeeld. De verdediger ging gigantisch in de fout en zag Will Grigg na 25 minuten optimaal profiteren: 1-0.

Verwacht werd dat The Red Devils daarna orde op zaken zou stellen, maar niets bleek minder waar. MK Dons ging rustig door met aanvallen en verdubbelde de voorsprong in de 63ste minuut. Wederom was Grigg de speler die trefzeker was. Hij werd daarna gewisseld voor Benik Afobe, die zich een prima vervanger toonde. De Arsenal-huurling scoorde in de 70ste en 80ste minuut en maakte daarmee de afgang voor Manchester United compleet.

Van Gaal verloor het eerste competitieduel in eigen huis van Swansea City en speelde daarna gelijk tegen Sunderland. Door de nederlaag tegen MK Dons wacht de ploeg nog op de eerste zege van deze voetbaljaargang. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 24 oktober 2019

  2. woensdag 23 oktober 2019