Roda JC overklast door Volendam, nieuwe tik Jong Ajax

25 augustus 2014, 22:18   Bijgewerkt: 26 augustus 2014, 07:52

Roda JC is maandagavond van een koude kermis thuisgekomen in de Jupiler League. De degradant uit de Eredivisie startte het seizoen met drie overwinningen op rij, maar was nergens te bekennen in Volendam, waar de equipe uit Kerkrade volledig door het ijs zakte (3-0 verlies). Jong Ajax wilde zich na het pak rammel van afgelopen vrijdag revancheren tegen Achilles'29, maar dat mislukte faliekant. De Graafschap en RKC Waalwijk hielden elkaar op een remise.

Dat het niet de avond van Roda JC was, is een understatement. Het beleefde een avond om snel te vergeten tegen Volendam, dat met het mes tussen de tanden speelde tegen de Limburgers. Brandley Kuwas (foto) brak de ban namens de thuisploeg, Henny Schilder pegelde Volendam op 2-0 en Guyon Philips maakte in de tweede helft de derde treffer: 3-0. Crescendo van Berkel mocht vijf minuten voor tijd inrukken met een rode kaart, nadat de speler van Roda JC zijn tweede gele kaart voorgehouden kreeg door arbiter Ed Janssen. Robert Mühren, de Volendammer die in de belangstelling van AZ staat, scoorde niet, maar blonk wel weer uit.

Jong Ajax wilde zich revancheren, na de enorme optater tegen FC Volendam (5-0 verlies) van afgelopen vrijdag. Het trad aan met een - voor Jupiler League-begrippen - geweldige formatie. Onder meer Kenneth Vermeer, Ruben Ligeon, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Lucas Andersen, Thulani Serero, Arek Milik en Ricardo Kishna maakten hun opwachten namens de Amsterdamse beloften, maar het wierp zijn vruchten niet bepaald af. Op bezoek bij Achilles '29, vorig seizoen de rode lantaarndrager, werd met 3-2 verloren. Stefano Denswil kreeg een rode kaart bij Jong Ajax, waar vorige week ook al twee spelers vroegtijdig mochten douchen. Ook Achilles '29 eindigde het duel met tien man.

VVV Venlo won met 2-3 bij FC Oss, dankzij doelpunten van Yuki Otsu, Pim Balkestein en Abdelaziz Khalouta (laatste minuut). Het was een weerzien voor Oss-trainer Will Boesen met zijn oude club VVV, dat niet de enige Limburgse club was die een uitzege wist te boeken. MVV Maastricht won met 1-2 bij Jong FC Twente.

De Graafschap en RKC Waalwijk hielden elkaar in evenwicht op de Vijverberg: 1-1. Krisztopher Vida en Kenny Anderson waren trefzeker in Doetinchem. Sparta Rotterdam en Helmond Sport kwamen in een onderling duel niet verder dan een doelpuntloze remise. Het treffen tussen FC Emmen en FC Den Bosch eindigde ook onbeslist: 2-2. Tot slot won Telstar met 0-1 bij Fortuna Sittard en hield FC Eindhoven de punten in eigen huis tegen Almere City FC (2-1).

Dinsdagavond sluiten Jong PSV en NEC de speelronde om 20.00 uur af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen