Luuk de Jong is voorlopig vooral aangever: "Ook prima"

24 augustus 2014, 20:35

Opnieuw scoorde Luuk de Jong niet voor PSV, maar toch kan de spits terugkijken op een goed optreden tegen Ajax (1-3). Met steekballen op Luciano Narsingh stond de spits aan de basis van de eerste twee doelpunten van zijn club. En hoewel De Jong toegeeft dat hij graag zelf ook zijn doelpuntje mee zou pikken, haalt hij veel voldoening uit zijn rol als aangever. "We willen heel graag kampioen worden."

Hij was de grote aankoop van PSV deze zomer. Na mislukte avonturen bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United streek Luuk de Jong neer in Eindhoven, waar hij de nieuwe aanvalsleider moest worden. Die rol past De Jong, maar erg trefzeker is hij nog niet. In de competitie staat de teller nog op nul en ook afgelopen donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Shakhtyor Saligorsk scoorde hij niet.

Maar dat De Jong wel degelijk belangrijk is voor PSV, bleek in de ArenA. Twee keer zakte hij weg uit de punt van de aanval en stuurde hij Luciano Narsingh met een fraaie pass weg, beide keren leidde het tot een doelpunt. Bij de eerste legde Narsingh de bal nog breed op Memphis Depay, die simpel binnen kon tikken, de tweede maakte Narsingh zelf af. "Ik zei nog tegen Luciano dat hij die eerste gewoon zelf had moeten maken, dan had ik er nog een assist bij gehad", lacht De Jong in gesprek met FCUpdate.nl. "Maar het is lekker voetballen zo. Twee keer trok Luciano er een sprint uit en en maakten we het goed af. We hebben heel effectief gespeeld."

In Amsterdam zette PSV een eerste, kleine stap richting een eventuele titel. De ploeg domineerde de wedstrijd niet, maar won wel. "Als je uit bij Ajax wint, maakt het niet uit hoe", vindt De Jong. "Of we verdiend gewonnen hebben? Ach. Ajax had meer de bal, wij de betere kansen. Bij vlagen hebben we het heel goed gedaan."

Door de zege in de ArenA zullen de verwachtingen rond PSV alleen maar toenemen, alles minder dan de titel zou mager zijn. Zeker omdat Georginio Wijnaldum en Memphis Depay, twee sterkhouders van de ploeg, onlangs besloten om PSV voorlopig niet te verlaten en een nieuw contract te tekenen. "Voor de ploeg is dat heel lekker, het zijn goede spelers", zegt De Jong. "Als we deze ploeg bij elkaar kunnen houden, staat er een goed team. Of we favoriet zijn voor de titel? Ach, we zijn pas drie wedstrijden onderweg. We moeten waakzaam blijven. Maar iedereen wil heel graag kampioen worden, dat is duidelijk. We gaan er keihard voor knokken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen