Basisdebutanten in Zwolle, Vitesse zonder Velthuizen

24 augustus 2014, 11:43

PEC Zwolle en Vitesse trappen om 12.30 uur een mooie voetbalzondag af in het IJsseldeltastadion in Zwolle. De thuisploeg hoopt dat het na het treffen met de Arnhemmers nog altijd zonder puntverlies zal zijn, terwijl Vitesse op jacht gaat naar de eerste overwinning van het seizoen.

PEC Zwolle kwam afgelopen donderdag nog in actie in het kader van de vierde voorronde van de Europa League. De ploeg uit Overijssel speelde met 1-1 gelijk tegen Sparta Praag. In de thuiswedstrijd tegen Vitesse, drie dagen later, treden De Blauwvingers met een gemuteerde opstelling aan. Ryan Thomas krijgt rust, waardoor Soufian Moro mag beginnen. Dit geldt ook voor de van AZ overgekomen Thomas Lam, die de geschorste Bart van Hintum vervangt. Aanwinst Thomas Necid begint weer in de spitspositie, terwijl Trent Sainsbury plaatsmaakt voor Joost Broerse.

Vitesse mist Piet Velthuizen, Wallace, Marvelous Nakamba en Abiola Dauda tegen de winnaar van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Kevin Diks debuteert bij de Arnhemse club in de basis. Chelsea-huurling Josh McEachran zit bij de selectie van Vitesse, waar doelman Velthuizen wegens privéomstandigheden ontbreekt. Hij wordt vervangen door Eloy Room. Rochdi Achenteh zit tegen zijn oude club op de reservebank.

Opstellingen

PEC Zwolle: Boer, Lam, Van der Werff, Broerse, Van Polen, Rienstra, Saymak, Lukoki, Drost, Moro, Necid.

Vitesse: Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Kruiswijk, Vejinovic, Leerdam, Pröpper, Labyad, Vako, Traore.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen