De eerste punten zijn binnen bij Willem II: "Heerlijk"

De eerste punten zijn binnen bij Willem II: "Heerlijk"

24 augustus 2014 – Willem II is van de nul af, in de Eredivisie. De Tricolores wonnen in eigen huis overtuigend van AZ, dat met een 3-0 nederlaag naar huis werd gestuurd. Bruno Andrade, Ali Messaoud en Charlton Vicente zorgden voor de Tilburgse doelpunten. Trainer Jurgen Streppel was na afloop een tevreden man.

"Dit is wel lekker, al hadden we hem denk ik eerder verdiend", sprak Streppel over de drie punten. Het waren de eerste punten van het seizoen voor Willem II, dat zich volgens haar coach niet van de wijs liet brengen door de twee nederlagen in de eerste twee speelrondes: "We zijn rustig gebleven en zijn nooit in paniek geweest, ook al zijn het maar twee wedstrijden. Een thuisoverwinning op AZ, dat is heerlijk", zei Streppel met een big smile voor de camera van FOX Sports.

Streppel zag een fris spelend Willem II: "In de eerste helft speelden we goed voetbal, met veel dreiging voorin. Bruno Andrade, Charlton Vicento, Ben Sahar en Terell Ondaan zijn cowboys voorin, het is lekker spelen met die gasten", aldus de keuzeheer van de Tilburgers, die vindt dat de uitslag nog hoger had kunnen uitvallen: "Als je rustig analyseert, dan had het misschien wel 5-0 of 6-0 kunnen worden."

Over het opreden van doelman Kostas Lamprou was Streppel zeer tevreden. Tijdens de seizoensouverture tegen PSV ging de keeper nog meerdere malene in de fout: "Het is een hele goede keeper en die wilde zich te geforceerd bewijzen. Hij moet rustiger worden en dan is het een hele goede doelman. Daarom hebben we hem het vertrouwen gegeven", aldus Streppel.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020

  3. zaterdag 28 maart 2020