Booy houdt vertrouwen: "Het roer omgooien heeft geen zin"

22 augustus 2014, 16:19

Go Ahead Eagles is de grote schlemiel van de eerste weken van de competitie. Twee keer speelde de ploeg een aardige wedstrijd en scoorde het twee keer, maar bleef het door een doelpunt in de slotfase met lege handen. Zowel FC Groningen als Excelsior was met 3-2 te sterk voor de ploeg uit Deventer.

Coack Foeke Booy baalt flink van beide nederlagen, maar blijft positief. "Het roer omgooien heeft geen zin. Dan verstoor je ons proces. Het team heeft nét twee keer aan de verkeerde gezeten, maar dan ook net. We hebben veerkracht getoond, al vier keer gescoord en grote delen goed voetbal gespeeld. Dat is allemaal positief. Als ik kijk naar de twee wedstrijden: we zijn niet kansloos geweest, we zijn niet weggespeeld, integendeel. De verfijning van het team is nog niet optimaal, maar dat is logisch, dat moet verder groeien. We weten allemaal dat het wel wat feller, agressiever en sneller nog kan, maar ik heb vol vertrouwen in ons proces, in ons strijdplan en onze kwaliteiten. Gewoon doorgaan waar we mee bezig zijn, doen waar we goed in zijn, het spel spelen dat wij beheersen. Ik ben ervan overtuigd dat we dan aan de goede kant gaan uitkomen", zegt hij op de clubsite.

Tegen FC Dordrecht hoopt Go Ahead zaterdag eindelijk punten te pakken, benadrukt Booy. "We gaan voor de bevestiging. Het is zaak vast te houden aan de overtuiging dat het goed is waarmee we bezig zijn. We hebben er twee keer aan geroken, er heel dichtbij geweest, dus nu moeten we dat resultaat maar eens echt pakken."

Mawouna Amevor, Lars Lambooij en Giliano Wijnaldum ontbreken wegens blessures tegen Dordrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen