AZ zoekt nieuwe spits: "Daar zijn we nog mee bezig"

AZ zoekt nieuwe spits: "Daar zijn we nog mee bezig"

22 augustus 2014 – Voor het sluiten van de transferperiode hoopt coach Marco van Basten een nieuwe spits te kunnen verwelkomen bij AZ. De zoektocht naar een nieuwe doelpuntenmaker verloopt echter moeizaam, geeft hij toe. "Daar zijn we nog mee bezig. Het is een punt van aandacht. Het is niet makkelijk om iemand te vinden zonder in een dure categorie te komen", aldus de voormalig topspits op de website van de Alkmaarse club.

AZ zit door de blessure van Aron Johannsson krap in de spitsen. Muamer Tankovic speelt in de eerste weken van het seizoen centraal voorin, maar dat is volgens Van Basten een soort noodgreep. "We hebben hem gehaald voor de zijkant, maar in de spits doet hij het ook redelijk goed. Hij is bereid er alles voor te doen. Toch blijft het een noodoplossing zolang Aron Jóhannsson geblesseerd is, want Tanko is geen geboren spits maar meer iemand die in de bal komt. Maar goed, de ploeg is nu wel aan elkaar gewend in deze situatie."

Een andere optie voor de spitspositie is Eli Babalj, vorig jaar naar Alkmaar gehaald. Van Basten: "Hij heeft vorig jaar niet of nauwelijks gespeeld door blessures. Eli is nu pas een week of zeven vol in het programma aan het meedraaien. Hij moet ons nu overtuigen om in de wedstrijdselectie te komen. Dat is zijn huiswerk."

Komend weekend, tegen Willem II, zal Tankovic weer in de spits staan. Van Basten hoopt op een goed resultaat tegen de Tricolores. "Willem II speelt, net als andere ploegen die onlangs uit de Jupiler League zijn gepromoveerd, puur resultaatvoetbal met veel vechtlust en inzet. Wij zullen daartegen gewapend zijn. Tussen het vechtvoetbal door moeten we ook aan voetballen toekomen, want een wedstrijd win je niet alleen met inzet. Het gaat er ook om dat de afspraken worden uitgevoerd en de veldbezetting goed is", benadrukt hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 januari 2020

  2. donderdag 23 januari 2020