Voorstelronde 2: opponenten van Twente en PEC Zwolle

21 augustus 2014, 14:45   Bijgewerkt: 21 augustus 2014, 14:52

Vanavond maakt een kwartet Nederlandse clubs zijn opwachting in de vierde voorronde van de Europa League. FC Twente, PSV, Feyenoord en PEC Zwolle proberen het tweeluik met hun tegenstander in Nederlands voordeel te beslissen. Lukt dit, dan is plaatsing voor de poulefase van het toernooi een feit. FCUpdate.nl werpt een blik op de tegenstanders van de clubs uit ons land. Met in deel twee: FC Twente en PEC Zwolle. FC Twente trapt in Azerbeidzjan om 18.00 uur af tegen FK Karabakh, PEC Zwolle neemt het om 20.00 uur op tegen Sparta Praag uit Tsjechië.

FK Karabakh - FC Twente: weerzien met 'het gekkenhuis'

Schreuder en zijn staf hameren op het feit dat in het verleden behaalde resultaten niet veelzeggend hoeven te zijn: "Karabakh heeft een team dat er elke wedstrijd voor knokt, veel strijd levert en een hechte defensie heeft. Daarnaast beschikt Karabakh met haar Braziliaanse spelers over een heel gevaarlijke voorhoede. We willen een goed resultaat halen voor een sterke uitgangspositie voor de thuiswedstrijd. Ik schat de kans op fifty-fifty", aldus Schreuder, die kan beschikken over de van sc Heerenveen overgekomen Hakim Ziyech.

Het kampioenschap leverde Karabakh, dat de afgelopen vijf seizoenen vier maal Europees voetbal speelde, een plaats in de tweede voorronde van de Champions League op. Hier werd met speels gemak (1-0 en 4-0) afgerekend met FC Valletta uit Malta. In de derde voorronde was Red Bull Salzburg met minimale marge (2-1 en 0-2) te sterk, nadat de ploeg uit Azerbeidzjan het eerste duel nog wel gewonnen had. Zodoende speelt het in de play-offs om de groepsfase van de EL. Bereikt Karabakh deze, dan zal dat de eerste keer in de clubhistorie zijn.

PEC Zwolle - Sparta Praag: genieten, maar ook proberen te stunten

Hoewel Twente, PSV en Feyenoord hun Europese optreden eerder als een routineklus benaderen, is het voor PEC Zwolle een zeer bijzondere dag. De Blauwvingers spelen hun eerste officiële Europese wedstrijd in de geschiedenis van de club. Dankzij de imponerende bekerwinst mocht de equipe van coach Ron Jans in de vierde voorronde instromen. Het werd, met een ongeplaatste status, gekoppeld aan Sparta Praag. Het eerste deel van de confrontatie vindt plaats in het IJsseldeltastadion in Zwolle.

beker fans supporters

beker fans supporters

PEC Zwolle dient tijdens de clash met de Tsjechen vooral op te passen voor David Lafata. De 32-jarige international scoort al jaren aan de lopende band en maakte tijdens de vier duels in de voorronde van de Champions League maar liefst acht (!) doelpunten. Dit deed hij tegen Levadia Tallinn en tegen Malmö FF, waarvan laatstgenoemde op doelsaldo te sterk was voor Sparta Praag. De club uit de Tsjechische hoofdstad won haar eerste drie competitieduels, maar verloor haar laatste wedstrijd met 0-1 van Banik Ostrava. De selectie van Sparta Praag herbergt een paar Eredivisie-bekenden. Lukas Marecek kwam twee seizoenen geleden uit voor sc Heerenveen, terwijl Ondrej Svejdik oud-verdediger van FC Groningen is. Hij komt Jans, zijn trainer bij Groningen, weer tegen.

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen