Voorstelronde 1: opponenten van PSV en Feyenoord

21 augustus 2014, 14:45   Bijgewerkt: 21 augustus 2014, 14:57

Vanavond maakt een kwartet Nederlandse clubs zijn opwachting in de vierde voorronde van de Europa League. FC Twente, PSV, Feyenoord en PEC Zwolle proberen het tweeluik met hun tegenstander in Nederlands voordeel te beslissen. Lukt dit, dan is plaatsing voor de poulefase van het toernooi een feit. FCUpdate.nl werpt een blik op de tegenstanders van de clubs uit ons land. Met in deel één: PSV en Feyenoord. PSV speelt in eigen huis om 18.45 uur tegen FC Shakhtyor Soligorsk uit Wit-Rusland, Feyenoord kruist om 19.45 uur de degens met het Oekraïense Zorya Luhansk.

PSV - FC Shakhtyor Soligorsk: favoriet tegen stugge ploeg

PSV moet een Wit-Russische horde nemen, op weg naar de poulefase van de Europa League. De ploeg van keuzeheer Phillip Cocu ontmoet Shakhtyor Soligorsk, dat na 21 wedstrijden op de vierde plaats staat in de nationale competitie. Op papier moet deze klus te klaren zijn voor PSV, maar de Eindhovenaren zijn wel gewaarschuwd voor de prestaties van de Wit-Russen in Europa. Nadat het Noord-Ierse Derry City met volle overtuiging kopje onder werd gedrukt (6-1 in totaal), rekende de ploeg knap af met Zulte Waregem.

Er bevinden zich geen bekende namen in de selectie van Shakhtyor Soligorsk, die voornamelijk uit Wit-Russen bestaat. Nikolai Yanush is de topscorer in de competitie, met zeven treffers in achttien duels. Wat opvalt is dat de formatie slechts achttien keer wist te scoren in evenzoveel duels. Slechts twee ploegen uit de Wit-Russische competitie waren minder productief. Daar moet wel de kanttekening bij geplaatst worden dat het ook maar zeventien treffers hoefde te incasseren. Het lijkt dus een stugge ploeg te zijn.

Zorya Luhansk - Feyenoord: omstandigheden lastiger dan tegenstander?

Naast PSV zal ook Feyenoord het opnemen tegen een ploeg uit Oost-Europa. De Rotterdammers zijn afgereisd naar Oekraïne, waar het eerste deel van het tweeluik met Zorya Luhansk gespeeld zal worden. In aanloop naar dit duel ging het meer om de veiligheid van de trip, dan over de wedstrijd zelf. Feyenoord legde bij de UEFA het verzoek neer om buiten Oekraïne te mogen spelen, maar deze werd niet gehonoreerd door het Europese voetbalorgaan, dat het duel wel naar Kiev verplaatste.

Goed, dan over voetbal. Wat kunnen we verwachten van Zorya Luhansk? Het is, na vier speelronden, de nummer zeven van de Oekraïense competitie. De formatie verzamelde vier punten uit vier duels, waarin het slechts tweemaal scoorde. De clash met Feyenoord is niet het eerste Europese optreden van de ploeg, die in het binnenland (zonder de Sovjet-Unie meegerekend) nog geen hoofdprijs wist te pakken op het hoogste niveau. Het schakelde Laçi (Albanië) en Molde FK (Noorwegen) uit in respectievelijk de tweede en derde voorronde van de EL.

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen