Heerenveen legt Lumu vast: "Verdedigers hekelen mij"

21 augustus 2014, 13:45

sc Heerenveen heeft wederom toegeslagen op de transfermarkt. Het gaat weer om een offensieve versterking, die de Friese club in de persoon van Jeroen Lumu heeft gevonden. De negentienjarige aanvaller komt op transfervrije basis over van het Bulgaarse Ludogorets. Hij tekent een verbintenis voor één seizoen in Friesland, met een optie voor nog een jaar. Dat heeft Heerenveen via de officiële kanalen aangekondigd.

Luma brak in het betaald voetbal door bij Willem II, waarvoor hij op 16 januari 2012 debuteerde als de jongste debutant uit de geschiedenis van de Tilburgse club. Na 28 optredens in de hoofdmacht werd het aanvalstalent weggeplukt door Ludogorets, maar daar kon hij zijn belofte niet inlossen. Zijn contract bij de Bulgaarse club werd in onderling overleg ontbonden. Hij ziet Heerenveen als een nieuwe kans: "Achteraf was het buitenland misschien geen verstandige keuze. Ik ben te vroeg uit Nederland vertrokken", aldus Lumu.

"Ik wil spelen in de Eredivisie en Heerenveen is voor jonge spelers een ideale club. Kijk maar naar het verleden welke aanvallers hier doorgebroken zijn. Dat zegt genoeg", zegt de aanvaller, die zichzelf in een notendop omschrijft: "Ik ben behendig en snel. Verdedigers hebben een hekel aan types als mij."

Hans Vonk, manager voetbalzaken van Heerenveen, vindt dat er veel potentie schuilt in de jonge aanwinst: "Jeroen is een talentvolle speler, maar heeft dat de afgelopen jaren niet altijd kunnen laten zien. Hij was natuurlijk ook erg jong toen hij zijn eerste stappen in het betaalde voetbal maakte. Wij hopen hem bij Heerenveen weer aan het voetballen te krijgen. Als dat lukt, kunnen we veel plezier aan Jeroen beleven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen