Mourinho lyrisch over Fabregas: "Onze maestro"

Mourinho lyrisch over Fabregas: "Onze maestro"

19 augustus 2014 – Chelsea, voor velen de grote favoriet voor de landstitel, opende het seizoen maandag met een keurige 1-3 overwinning op Burnley. Op bezoek bij de promovendus kwam de ploeg van coach José Mourinho met 1-0 achter, maar al in de eerste helft werd door drie doelpunten orde op zaken gesteld. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor Cesc Fabregas, deze zomer overgekomen van FC Barcelona.

Fabregas scoorde niet, maar was goed voor twee assists en werd na afloop verkozen tot man van de wedstrijd. Een terechte verkiezing, vindt Mourinho. "Daar ben ik het volledig mee eens. Hij bepaalde het tempo en was verantwoordelijk voor onze beste fase van de wedstrijd." Mourinho genoot van de twee assists van de 27-jarige Spanjaard. "We wisten dat hij tot zoiets in staat was, hopelijk laat hij nog veel van dit soort dingen zien."

Mourinho noemt Fabregas 'de maestro' van zijn ploeg. "Belangrijker nog dan zijn assists, was zijn controle over de wedstrijd. Zijn verstandhouding met Nemanja Matic voegt een nieuwe dimensie toe aan onze ploeg. Hij maakt de juiste keuzes, speelt met de juiste intensiteit en stuurt mensen de juiste kant op. Ik ben heel blij met hem."

gerelateerd