Chelsea aan kop na overwinning op Burnley

Ger
18 augustus 2014, 23:02   Bijgewerkt: 18 augustus 2014, 23:19

Chelsea is het nieuwe seizoen in de Premier League begonnen met een overwinning op het veld van Burnley FC: 1-3. Alle treffers vielen in de eerste helft. De Londenaren zijn op doelsaldo nu de koploper in de Premier League.

Chelsea moest bij promovendus Burnley nog wel een vroege achterstand wegwerken. Na een afgeslagen hoekschop tekende Scott Arfield met een uithaal voor de openingstreffer. Het doelpunt was vooral een domper voor Thibaut Courtois, die door coach José Mourinho boven Petr Cech onder de lat was verkozen. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. De van Atlético Madrid overgenomen Diego Costa zorgde voor de 1-1.

In het vervolg van de eerste helft scoorde Chelsea nog twee keer via André Schürrle en Branislav Ivanovic. In beide gevallen nam de bij FC Barcelona weggeplukte Cesc Fabregas de assist voor zijn rekening. Vlak voor tijd viel Didier Drogba nog in bij Chelsea. De Ivoriaan werd deze zomer weer opnieuw in dienst genomen na een avontuur bij het Turkse Galatasaray.