SC Bastia gaat Brandão niet bestraffen na kopstoot

Ger
18 augustus 2014, 17:25

SC Bastia onderneemt geen actie naar aanleiding van het bizarre gedrag van Brandão na afloop van het uitduel met Paris Saint Germain. De spits deelde in de catacomben van het stadion een kopstoot uit aan Thiago Motta, die daarbij een gebroken neus opliep.

Ondanks het feit dat Brandão zwaar over de schreef ging, ziet Bastia geen aanleiding om de Braziliaan een straf op te leggen. "Wij wijzen simpelweg op het feit dat beide partijen fout zaten. Zowel de spelers van PSG als die van Bastia maakten zich rondom de wedstrijd schuldig aan onacceptabel gedrag. We veroordelen de actie van Brandão ten zeerste, maar leggen geen enkele sanctie op naar aanleiding van deze zaak. Het is aan de bevoegde instanties om dit voorval verder te onderzoeken", aldus Bastia in een verklaring.

Clubeigenaar Nasser Al-Khelaifi van PSG riep zondag nog op tot een levenslange schorsing voor Brandão. "Dit is heel slecht voor het Franse voetbal. De Liga moet een zware beslissing nemen. Wat mij betreft krijgt hij een schorsing voor het leven. Hij is het niet waard om voetballer te zijn", liet Al-Khelaifi weten.

Overigens was Motta niet het enige het slachtoffer van Brandão. Tijdens de eerste helft blesseerde hij de Nederlandse verdediger Gregory van der Wiel, die daar een fractuur in een rugwervel aan overhield.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen