Vd Wiel belangrijk met assist, Lyon ten onder

16 augustus 2014, 21:02   Bijgewerkt: 17 augustus 2014, 12:37

Mede door een assist van Gregory van der Wiel heeft Paris Saint Germain haar eerste driepunter van het seizoen gescoord in de Franse Ligue 1. De titelhouder, die vorige week in de eerste speelronde tegen Stade de Reims op een gelijkspel bleef steken, won zaterdag in het eigen Parc des Princes met 2-0 van SC Bastia.

Van der Wiel gaf in de 26ste minuut de voorzet waaruit Lucas voor de 1-0 tekende. PSG-vedette Zlatan Ibrahimovic was toen al tien minuten van het veld. De Zweedse aanvaller viel na ruim een kwartier spelen uit met een ogenschijnlijke buikspierblessure. In de rust werd ook Van der Wiel naar de kant gehaald door coach Laurent Blanc.

De start van de tweede helft was niet bijster spectaculair, maar in de 57ste minuut tekende Edinson Cavani wel voor de 2-0 eindstand. De Uruguayaanse aanvaller nam de bal fraai aan en maakte het eveneens prachtig af.

Olympique Lyon incasseerde haar eerste nederlaag van het nieuwe seizoen. Op visite bij Toulouse gingen de mannen van coach Hubert Fournier met 2-1 onderuit. Bij rust keek Lyon al tegen een 2-0 achterstand aan, door tegengoals van Jean Akpa Akpro en Wissam Ben Yedder. Alexandre Lacazette maakte in de 76ste minuut de aansluitingstreffer voor Lyon, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Opvallend was de 6-2 overwinning van Stade Rennes op Evian TG. Oud-PSV'er Ola Toivonen scoorde twee keer, evenals zijn teamgenoten Mexer en Paul Ntep. Daniel Wass maakte beide goals voor Evian.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen