Oss declasseert RKC, Roda en NEC winnen wel

15 augustus 2014, 22:12

RKC Waalwijk beleeft vooralsnog geen gelukkig seizoen in de Jupiler League. De Brabanders gingen vrijdag, in de tweede speelronde, hard onderuit tegen streekgenoot FC Oss. Er werd voor eigen publiek met maar liefst 0-4 verloren. Mededegradanten Roda JC Kerkrade en NEC wonnen wel, van respectievelijk Telstar (1-2) en FC Volendam (0-2).

Waar de 3-2 nederlaag van vorige week bij Roda JC als 'kan gebeuren' omschreven mag worden, zal de 0-4 nederlaag tegen FC Oss wel even nadreunen in het Mandemakers Stadion. Kevin van Veen was de grote kwelgeest van RKC Waalwijk. De 23-jarige aanvaller van FC Oss nam drie doelpunten voor zijn rekening. Ook Jorzolino Falkenstein deed een duit in het zakje.

Roda JC zegevierde, evenals tegen RKC, in de slotfase. Johan Plat tekende in de 86ste minuut voor het beslissende doelpunt in de uitwedstrijd tegen Telstar (1-2). De thuisclub was vlak voor rust op 1-0 gekomen via Jonathan Kindermans, Marc Höcher herstelde in de tiende minuut na de doelwissel het evenwicht namens de Limburgse bezoekers met een rake strafschop.

NEC dankte de winst bij FC Volendam aan doelpunten van Sjoerd Ars en Christian Santos. Eerstgenoemde opende in de zestiende minuut de score in het Kras Stadion, de laatste legde tien minuten na de pauze de eindscore vast op 0-2.

Roda JC en NEC zijn twee van de drie clubs die na twee speeldagen nog zonder puntenverlies zijn. De derde is Sparta Rotterdam, dat Achilles '29 met 1-3 opzij zette. Pieter Nys en Thomas Verhaar maakten in de tweede helft het verschil namens de Kasteelheren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen