Tien Fransen nekken Standard, stadsderby onbeslist

15 augustus 2014, 20:02   Bijgewerkt: 15 augustus 2014, 22:32

Standard Luik heeft in de vierde speelronde van de Belgische Pro League een pijnlijke nederlaag geleden. De manschappen van trainer Guy Luzon gingen vrijdag met 5-2 onderuit bij het gepromoveerde Moeskroen-Péruwelz.

Igor de Camargo zette Standard in de twaalfde minuut nog wel op voorsprong met een fraaie goal vanaf de rand van het strafschopgebied, maar binnen twintig minuten boog Moeskroen de achterstand om in een comfortabele 3-1 voorsprong, door treffers van Abdoulay Diaby (2) en Anice Badri.

Tony Watt bracht Standard op slag van rust terug in de wedstrijd met de 3-2, maar in de tweede helft konden de Walen niet doordrukken. Integendeel, door toedoen van Benjamin Delacourt en opnieuw Badri liep Moeskroen uit naar een 5-2 overwinning. Bij de thuisclub stonden maar liefst tien Fransen in de basis. Dit vanwege een samenwerkingsverband met OSC Lille.

Door de winst gaat Moeskroen Standard Luik voorbij op de ranglijst. De promovendus heeft nu zeven punten, één meer dan les Rouches, en staat daarmee op een gedeelde tweede plaats. Club Brugge had de koppositie (tijdelijk) kunnen overnemen van het nog foutloze Anderlecht, maar bleef in de stadsderby tegen Cercle Brugge steken op een 1-1 gelijkspel.

Nicolas Castillo zette Club Brugge in de 29ste minuut verdiend op voorsprong na voorbereidend werk van Thomas Meunier. Cercle Brugge, met de Nederlander Joey Godee in de basis, kwam in de 66ste minuut langszij door toedoen van Junior Kabananga. Een misverstand tussen Club Brugge-spelers Jesper Jörgensen en Fernando lag aan de basis van de gelijkmaker.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!