Feyenoord huurt spits Kazim-Richards van Bursaspor

Feyenoord huurt spits Kazim-Richards van Bursaspor

15 augustus 2014 – Colin Kazim-Richards is de nieuwe spits van Feyenoord. De Rotterdammers huren de 27-jarige Turkse spits voor dit seizoen van Bursaspor. Daarna kunnen ze de 35-voudig international transfervrij overnemen van de voormalig kampioen van Turkije.

"Ik ben ontzettend blij met deze stap", zegt Kazim-Richards op Feyenoord.nl. "Feyenoord is een grote club met een geweldige historie, en dan heb ik het nog niet eens over het stadion. Ik ben enorm trots dat ik daar mag gaan spelen. Bovendien zie ik dit contract als een mooie kans voor mezelf. Ik heb bij verschillende clubs in Europa gespeeld en weet wat er voor nodig is om wedstrijden te winnen. Die winnaarsmentaliteit wil ik graag overbrengen op het team."

Kazim-Richards speelde eerder voor onder meer Fenerbahçe, Toulouse, Galatasaray, Olympiakos en Blackburn Rovers, alvorens hij medio 2013 tekende bij Bursaspor. "Twee maanden geleden zijn we via Pierre van Hooijdonk getipt over deze speler", vertelt Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord. "Kazim-Richards kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten, heeft veel ervaring in het Turkse elftal, in de Champions League en in de Europa League en beschikt over kwaliteiten die we nog niet hadden in onze selectie."

"Vanwege deze huurconstructie is het financiële risico dat we nemen zeer beperkt, terwijl we de optie hebben om deze speler na dit seizoen langer aan ons te binden. We zijn blij dat we met de komst van Kazim-Richards onze aanvallende opties hebben kunnen vergroten", aldus Van Geel.

gerelateerd