Manchester City tast diep in de buidel voor Mangala

Manchester City tast diep in de buidel voor Mangala

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 augustus 2014 – Er is een einde gekomen aan de lange soap rond Eliaquim Mangala. De verdediger heeft zijn transfer naar Manchester City eindelijk afgerond en gaat FC Porto zodoende verlaten. Dat meldt City via de officiële kanalen. Engelse media stellen dat The Citizens een slordige 40 miljoen euro neerleggen voor de Frans international.

De 23-jarige Mangala is de zesde zomerse aanwinst voor de kampioen van Engeland, waar hij zich snel bij de selectie zal voegen. "City is een Europese topclub", zegt de Fransman over zijn transfer. "Dit is een belangrijke stap voor mij, in het kader van mijn ontwikkeling. Ik wil prijzen winnen en denk dat ik dat hier kan doen. Ik pas hier, met mijn ambities. Ik ben dolblij", aldus Mangala, die Fernando, een andere aanwinst van City, kent van Porto. Daarnaast kent hij een aantal spelers (Sagna, Clichy en Nasri) van de Franse nationale ploeg.

City-manager Manuel Pellegrini is verheugd met de komst van sterke en lange verdediger: "Het is mooi dat onze selectie nog voor het seizoen verrijkt is met een speler van zijn kaliber. Hij is al een zeer goede speler, maar hij heeft de mentale, fysieke, technische en tactische eigenschappen om een van de beste verdedigers van Europa te worden. Hij zal zich een uitstekende aankoop tonen", denkt de oefenmeester van City.

Mangala begon zijn carrière als profvoetballer bij Standard Luik, waar hij in 2011 vertrok voor een avontuur bij FC Porto. In dienst van de club uit de Portugese havenstad speelde hij 92 officiële wedstrijden. De verdediger maakte deel uit van de WK-selectie van Frankrijk, maar moest zich in Brazilië schikken in een reserverol.

Reacties

gerelateerd