Dordrecht stunt meteen: "En de zege is nog terecht ook"

10 augustus 2014, 00:15

Negentien jaar lang was FC Dordrecht afwezig op het hoogste niveau van Nederland. Zaterdag luisterde de promovendus haar terugkeer in de Eredivisie op met een zeer verrassende 1-2 uitoverwinning op sc Heerenveen. De Schapenkoppen kenden geen angst en zagen dit beloond worden.

"We wisten dat we zo kunnen spelen en het de tegenstander lastig kunnen maken", sprak matchwinner Joris van Overeem voor de camera's van de NOS. "We begonnen nog wel slap aan de wedstrijd, maar de tweede helft is hoe wij willen spelen."

Ernie Brandts, de coach van de Dordtenaren, genoot van de teamprestatie in Friesland. "En deze zege is nog terecht ook", sprak de winnende trainer. "In het begin van de wedstrijd hadden we nog moeite met het tempo, maar we kwamen steeds beter in het spel. In de rust heb ik gezegd dat we meer van onszelf uit moesten gaan en vertrouwen moesten tonen."

De keuzeheer van de promovendus beseft dat zijn ploeg nu niet moet gaan zweven: "Wij verbeelden ons niks. We moeten keihard trainen en er altijd vol op gaan. Dan kunnen we nog wel een keer voor een verrassing zorgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen