Ibrahimovic speelt hoofdrol bij remise Paris Saint Germain

Ger
8 augustus 2014, 22:43

Zlatan Ibrahimovic heeft tijdens de openingswedstrijd van de Franse competitie direct weer een hoofdrol opgeëist. De aanvalsleider van Paris Saint Germain scoorde twee keer tegen Stade de Reims, maar faalde ook vanaf elf meter. PSG moest uiteindelijk genoegen nemen met een teleurstellend 2-2 gelijkspel.

Ibrahimovic, die vorige week ook al twee keer scoorde tijdens de 2-0 zege op Guingamp in de strijd om de Super Cup, had tegen Reims niet lang nodig om weer een doelpunt te maken. De oud-Ajacied zette de bezoekers al na zeven minuten op voorsprong. Het leek de inleiding voor een ruime zege van PSG, maar Reims kwam tegen de verhouding in nog voor de pauze via Prince Oniangué en Antoine Devaux op 2-1.

Die stand mocht ook Ibrahimovic zich aantrekken, aangezien hij nog voor de 1-1 een uitgelezen scoringskans vanaf de penaltystip onbenut had gelaten. In de tweede helft revancheerde de Zweed zich door de 2-2 te maken, maar de winnende treffer bleef daarna uit. Bij PSG had Gregory van der Wiel een basisplaats.