Tiental Roda JC verslaat RKC Waalwijk in blessuretijd

Ger
8 augustus 2014, 22:02

Roda JC is het seizoen in de Jupiler League met een moeizame overwinning begonnen: 3-2. Met tien man besliste de thuisploeg het duel met mede-degradant RKC Waalwijk in de extra tijd. Invaller Lagourieh kroonde zich tot matchwinner.

Met Roda JC, NEC en RKC Waalwijk vlogen afgelopen seizoen liefst drie clubs uit de Eredivisie. In het Parkstad Limburg Stadion stonden twee van die degradanten op de eerste speeldag in de Jupiler League direct tegenover elkaar. Hoewel zowel Roda als RKC verschillende spelers zag vertrekken, is de verwachting dat beide clubs mee gaan doen om de bovenste plekken. In de eerste speelronde heeft Roda nu alvast een eerste klap uitgedeeld aan RKC.

Voor eigen publiek zette Marc Höcher de Kerkraadse ploeg na een kwartier spelen op voorsprong. Roda moest na bijna een half uur met een man minder verder na een rode kaart voor Guy Ramos, die hands maakte op de doellijn. De toegekende penalty werd echter gestopt door Bram Verbist. Direct daarop tekende Wiljan Pluim zowaar voor de 2-0. Die voorsprong wist Roda daarna evenwel niet te behouden. Vlak voor rust zorgde Malcolm Esajas voor de aansluitingstreffer. Uit een tweede strafschop legde Sandro Calabro na rust de 2-2 vast. Het duel leek daarmee af te stevenen op een remise, maar in blessuretijd greep Roda via invaller Nayib Lagouireh alsnog de overwinning.

De hoogste uitslag van de eerste speelavond in de Jupiler League kwam op naam van Almere City FC. In eigen stadion werd MVV met 5-0 verslagen. Robert Mühren zorgde voor een opmerkelijke prestatie namens FC Volendam. In de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Oss nam de voormalig jeugdspeler van Ajax de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen