Internationale spelersvakbond staat achter Suarez

Ger
8 augustus 2014, 18:10

De FIFPro, de internationale spelersvakbond, steunt Luis Suarez in zijn hoger beroep tegen zijn forse schorsing. De door FC Barcelona aangetrokken Uruguyaanse international mag zich van de FIFA vier maanden lang niet met voetbalgerelateerde zaken bezighouden. Daarnaast dient hij een schorsing van negen interlands uit te zitten.

"Een sanctie is op zijn plaats. De vraag is echter of de combinatie van sancties die de FIFA aan Suarez heeft gegeven de juiste manier is om hiermee om te gaan", stelt de FIFPro. "De straffen zijn buitenproportioneel. Vooral de schorsing van vier maanden, waardoor hij niet op clubniveau mag spelen. Maar ook die van negen wedstrijden is te zwaar, omdat het neerkomt op een uitsluiting van twee jaar."

De 27-jarige Suarez werd bestraft vanwege zijn beet in de schouder van de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini op het voorbije WK. Het was al de derde keer dat de oud-Ajacied een tegenstander beet. Het hof van arbitrage doet uiterlijk volgende week uitspraak in de beroepszaak van Suarez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen