AZ-aanvaller Lewis vliegt uit naar Adelaarshorst

8 augustus 2014, 10:17   Bijgewerkt: 8 augustus 2014, 11:36

Fernando Lewis draagt komend seizoen het shirt van Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer huurt de 21-jarige aanvaller voor één seizoen van AZ, waar hij niet voorkwam in de plannen van coach Marco van Basten. Het contract van Lewis in Alkmaar loopt nog twee jaar door, tot de zomer van 2016.

Lewis speelde, voordat hij in 2009 naar AZ kwam, in de jeugd van Ajax en HFC Haarlem. Mede door een zware knieblessure kwam de aanvaller vorig seizoen tijdens slechts vijf competitiewedstrijden in actie. Eén van die duels was in de Adelaarshorst. "Toen heb ik meegemaakt hoe het er hier aan toegaat. Dan denk je: dit wil ik ook meemaken. Daarvoor ben je voetballer. Toen ik hoorde dat Go Ahead me wilde hebben, dacht ik aan die wedstrijd in Deventer. Ik heb bij Ridgeciano Haps, Giliano Wijnaldum, Lesly de Sa en Erik Falkenburg informatie ingewonnen over de club, en zij waren allemaal zeer positief. Toen wist ik zeker: ik wil naar Go Ahead Eagles. Het gevoel is hier goed. De club, en de selectie, is één familie. Zij hebben mij nodig, en ik hen", stelt Lewis.

Lewis is niet de eerste aanvaller die deze zomer onderdak vindt in de Adelaarshorst. Eerder trok Go Ahead onder meer Alex Schalk, Jules Reimerink, Lesly de Sa, Nick de Bondt en Guyon Philips aan. Lewis beschrijft zichzelf als een multifunctionele aanvaller. "Ik kan op alle posities voorin uit de voeten. Mijn voorkeursbeen is rechts, maar ik kan met links ook goed overweg. Ik heb echt heel veel zin in het seizoen met Go Ahead Eagles."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen