Rutten beschermt spelers: "Leg bij niemand de schuld neer"

6 augustus 2014, 22:53

Fred Rutten was mild voor zijn spelers na de teleurstellende uitschakeling tegen Besiktas in de Champions League-voorronde. Met de nummer drie van Turkije troffen de Rotterdammers geen absolute topploeg en voetballend deed Feyenoord prima mee, maar individuele fouten achterin werden keihard afgestraft.

In Istanbul was vooral de rol van Sven van Beek ongelukkig, hij stond met balverlies ongewild aan de basis van de 1-0. Rutten neemt zijn jonge verdediger echter in bescherming. "Ik leg bij niemand de schuld neer. Het hoort bij de ontwikkeling van een speler", zegt de Feyenoord-coach bij RTV Rijnmond. "Als je geen fouten durft te maken, dan zou ik ze dat wel kwalijk nemen. Je maakt fouten met open vizier en op die manier hebben we ook gestreden voor de winst. De conclusie is dat de ervaring een hoofdrol heeft gespeeld in de uitschakeling."

"Nu overkomt het Sven, maar ik ben ervan overtuigd dat hij hiervan gaat leren. Als er structuur in komt dan wordt het heel moeilijk voor hem, maar in mijn beleving zal hij hier goed mee omgaan. Dat is professioneel voetbal. Hij heeft de potentie om in de toekomst op een heel hoog niveau te acteren", aldus de trainer.

Ondanks de nederlaag ziet Rutten een opgaande lijn. "Het team heeft best goed gereageerd op de nederlaag van vorige week. De bereidheid was groot en organisatorisch zijn we behoudens de fase na de eerste tegengoal niet in de problemen geweest. Er zit een goed moraal in dit team. Ik denk dat wij de controle over de wedstrijd hadden, maar  we waren vooral in de eerste helft niet bij machte om echt een kans te creëren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen